Neki od popravaka u ponudi su: čišćenje prašine i prljavštine iz računala, ugradnja i zamjena HDD-a i SSD-a računala, popravak napajanja računala, popravak matične ploče računala, zamjena konektora punjenja, zamjena ekrana, zamjena tipkovnice, instalacija i reinstalacija operativnog sustava, čišćenje virusa, spašavanje podataka…servis, split kako usluge, servis računala, servis, split kako usluge, servis računala, komponenti, internet, servis računala, računala i laptopa, komponenti, servis računala, internet, servis, servis računala, komponenti, internet, servis računala, računala i laptopa

Neki od popravaka u ponudi su: čišćenje prašine i prljavštine iz računala, ugradnja i zamjena HDD-a i SSD-a računala, popravak napajanja računala, popravak matične ploče računala, zamjena konektora punjenja, zamjena ekrana, zamjena tipkovnice, instalacija i reinstalacija operativnog sustava računala, čišćenje virusa iz računala, spašavanje podataka sa računala…

možete, split, servis, split kako usluge, servis laptopa, računala, servis, servis laptopa, split kako usluge, računala, komponenti, servis laptopa, internet, internet, servis računala, servis, komponenti, internet, računala, računala i laptopa, split, prijenosnih računala, možete Neki od popravaka u ponudi su: čišćenje prašine i prljavštine, ugradnja HDD-a i SSD-a, popravak napajanja, popravak matične ploče, zamjena ekrana, zamjena konektora punjenja, zamjena tipkovnice, spašavanje podataka, čišćenje virusa, instalacija operativnog sustava… 1. Pohranite podatke na zasebnu memoriju – Ne odgovaramo za gubitak podataka, zato provjerite imate li backup. 2. Isključite lozinku za prijavu – Ukoliko ne želite ostavljati pristupne šifre, prije ostavljanja računala na servis, uklonite ih. 3. Ponesite sa sobom dodatnu opremu – Osim ako nije vezana za kvar, za dodatnu opremu koju nam ostavite, ne odgovaramo, održavanje.

servisa, Mikroteh nudi uslugu servisa svih vrsta računala – desktopa i notebooka različitih brendova (HP, Lenovo, ASUS, Acer, Samsung, Sony, Dell, Razer…), te servis tableta. servisa, split, web, programa, kvara, održavanje i, servisa…

Mikroteh servis računala, laptopa, tableta Split

SERVIS RAČUNALA MIKROTEH SPLIT

Mikroteh servis računala nudi uslugu servisa svih vrsta računala – desktopa, laptopa i notebooka svih brendova (HP, Lenovo, ASUS, Acer, Samsung, Sony, Dell, Razer…), te servis tableta.

VRSTE POPRAVAKA UREĐAJA

Zamjena ekrana laptopa

Zamjena ekrana laptopa

Najočitiji dokaz slomljenog ekrana je napuklo staklo ili jasni znakovi fizičkog oštećenja. Zaslon sa fizičkim oštećenjima imat će razbijeno staklo ili crnu prazninu na zaslonu. Uzrok ovoga može biti pad, udarac ili nagnječenje do kojeg može doći čak i kad je laptop zatvoren.

Neispravan ekran je onaj koji ne radi ispravno ili uopće ne radi, bez znakova fizičkog oštećenja. Neki primjeri mogu biti izobličene slike ili bojanje, pikselizacija, problemi s pozadinskim osvjetljenjem ili prazan zaslon.

Osim oštećenog ili neispravnog ekrana problem može uzrokovati oštećeni ili oslabljeni kabel koji povezuje ekran sa matičnom pločom.

Popravak konektora punjenja laptopa

Zamjena konektora punjenja

U slučaju da vam se laptop uopće ne puni, puni se s prekidima ili se puni samo dok je punjač u određenom položaju, vjerojatno imate problem s kabelom punjača ili konektorom punjenja.

Gotovo svi punjači imaju dva dijela sa adapterom u sredini; jedan dio koji se spaja u utičnicu i drugi koji spaja na vaš laptop. Ako su oba dobro povezana, a lampica za punjenje računala ne svijetli, vjerojatno imate problema s oštećenim kabelom ili iskrivljenim konektorom punjenja.

Ovo se najčešće događa zbog savijanja kabela punjača radi lakšeg prijenosa, naprezanja kabela punjača dok je u utičnici ili prevelikog pritiska na konektor punjenja.

Zamjena tipkovnice laptopa

Zamjena tipkovnice laptopa

Kvar tipkovnice se najčešće događa zbog prolijevanja tekućine po laptopu. U tom slučaju prva stvar koju morate napraviti je gašenje, bilo da se radi o vađenju baterije ili isključivanju punjača, kako biste izbjegli kratki spoj.

Druga stvar koju trebate napraviti, nakon što ste obrisali tekućinu koja je još uvijek na površini, je da otvoreni laptop okrenete naopako. Time omogućavate da nakupljena tekućina iscuri van i sprječavate prodor tekućine dublje u laptop čime izbjegavate još veću štetu.

Nemojte odgađati odlazak na servis, jer iako vaš osušeni laptop radi, tragovi koje osušena kava, sok ili alkohol ostavljalju mogu s vremenom uzrokovati koroziju.

Ugradnja HDD-a i SSD-a

Ugradnja HDD-a i SSD-a

Nadogradnja diska jedan je od najlakših načina za poboljšanje performansi računala, bilo da tražite više prostora za pohranu ili veću brzinu.

Ako se odlučite za SSD, vaše računalo će se brže pokretati, učitavati aplikacije i velike datoteke brže i smanjiti ​​vrijeme učitavanja igara. Problem je u tome što SSD-ovi velikog kapaciteta mogu biti jako skupi. Konvencionalni hard diskovi su sporiji, ali nude ogromne količine prostora za pohranu po relativno jeftinoj cijeni.

Ako imate desktop računalo, na SSD možete instalirati svoj operativni sustav za brzi pristup programima i osnovnim datotekama, a za pohranu koristiti hard disk velikog kapaciteta.

Popravak matične ploče računala

Popravak matične ploče

Matična ploča je centralni dio računala, tako da je uobičajeni simptom pokvarene matične ploče potpuno mrtav sustav. Ventilatori, pogoni i periferna oprema može raditi ako je matična ploča pokvarena, ali mnogo je učestalije da se ništa ne događa kada pokušate uključiti računalo.

U ispravnom računalu jako je neuobičajeno da kvalitetna matična ploča jednostavno prestane s radom osim u iznimnim slučajevima poput udara groma. Također, u slučaju da je računalo mrtvo, problem sa napajanjem je vjerojatniji od pokvarene matične ploče.

Zbog svega navedenog popravak matične ploče računala obavlja se tek nakon detaljne dijagnostike.

Popravak napajanja računala

Popravak napajanja

Napajanje opskrbljuje energijom sve ostale komponente računala, a ujedno je vjerojatno kvarovima najsklonija komponenta osobnog računala.

Najčešći problem sa napajanjem manifestira se kao prestanak rada ventilatora hlađenja, zbog kojeg se računalo pregrijava. Simptomi takvog kvara uključuju ponovno pokretanje ili potpuno gašenje računala. Drugi najčešći kvar napajanja manifestira se kao miris dima prije nego što se računalo naglo isključi.

Ako je napajanje računala skuplje ili ako laptop ima originalni punjač, popravak je najčešće moguće napraviti zamjenom neispravnih dijelova same elektronike napajanja.

Čišćenje prljavštine i prašine

Čišćenje prašine i prljavštine

Dugotrajnom upotrebom u kućištu svakog računala skuplja se prašina i prljavština, a najviše u sustavima za hlađenje kroz koje kontinuirano prolazi zrak.

Nataložena prljavština uzrokuje pregrijavanje, začepljenje hladila i otvora ventilacije. Ne dozvolite da prljavština skrati životni vijek vašeg računala već ga donesite na čišćenje.

Instalacija operativnog sustava

Instalacija operativnih sustava

Svaki se operativni sustav računala, pa tako i Windows, nakon određenog vremena uspori, a najčešći uzrok tome je rad programa u pozadini, velika popunjenost hard diska ili virus.

Instaliramo i reinstaliramo operativni sustav Windows (10/8/7) na vaše računalo, kao i sve potrebne drivere neophodne za njegov ispravan rad.

Čišćenje računalnih virusa

Čišćenje virusa

Vaše računalo je zaraženo virusima i nikako ih se ne možete riješiti? Pokušali ste ga očistiti pomoću nekoliko različitih antivirusnih programa, no bez uspjeha?

Uspješno čistimo sve vrste virusa, spywarea, malwarea i adwarea bez reinstalacije operativnog sustava. Također, uvijek instaliramo antivirusnu zaštitu u čiju smo se učinkovitost uvjerili sami.

SERVIS TABLETA MIKROTEH SPLIT

Servis tableta

Popravak tableta svih poznatijih proizvođača, kao što su:

  • Apple
  • Samsung
  • Google
  • Microsoft
  • Huawei

Neki od popravaka tableta koje nudimo su:

  • Zamjena LCD ekrana i touch screena
  • Popravak matične ploče
  • Zamjena DC i micro USB konektora
  • Spašavanje podataka
  • Popravak tipki

PRIJE PREDAJE UREĐAJA

1. Pohranite podatke na zasebnu memoriju – Ne odgovaramo za gubitak podataka na vašem računalu, zato provjerite imate li backup.

2. Isključite lozinku za prijavu na računalu – Ukoliko ne želite ostavljati pristupne šifre, prije ostavljanja računala na servis, uklonite ih.

3. Ponesite sa sobom dodatnu opremu – Osim ako nije vezana za kvar na računalu, za dodatnu opremu koju nam ostavite, ne odgovaramo.

KONTAKTIRAJTE NAS

OSTALE USLUGE MIKROTEH SERVISA